Mar 152016
 

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 23.45.01Eller snarare att skapa undervisningssituationer.

Jag är lärare men civilingenjör i botten vilket innebär att jag har både CAD och konstruktion i min legitimation trots att jag aldrig arbetat med det eller studerat det de senaste 30 åren. Den kurs jag läste var VLSI med CAD. Men det behövs säkert CAD-lärare och jag har tagit mig för att undervisa AutoCAD. Som en del i detta satte jag ihop en kurs: Lär dig AutoCAD.

Den består av några små introduktionsuppgifter med inlämning och bedömning i huvudsak på en förmåga vardera. mest för att eleverna ska komma igång med att använda programmet och reflektera litet.

Därefter kommer en grundligare genomgång med material för åtta lektioner. Grunden för detta är manualen Hitchhiker’s guide to AutoCAD Basics och några utvalda filmer från Youtube.

Jag använder det så att jag kör korta genomgångar utifrån manualen samtidigt som jag visar i AutoCAD och låter eleverna pröva det jag gör. Filmerna lämnar jag för eleverna att titta på i lugn och ro för att lära mer.

Jag hoppas att de får en tillräcklig grund för att känna sig bekväma med att jobba i AutoCAD. Vi har lärt oss SketchUp tidigare och de flesta av eleverna använder fortfarande helst det verktyget när de jobbar i projekt. Jag upplever att tröskeln för att lära AutoCAD är högre än för SketchUp och det är definitivt inte ett program som man lär sig särskilt väl genom att bara pröva sig fram. Eleverna efterfrågar också bra filmer att lära ifrån. Det finns en mängd filmer att välja mellan men svårigheten ligger i att hitta filmer på rätt nivå och med rätt innehåll. Det är betydligt lättare att hitta lämpliga filmer i ett strukturerat och ”stort” ämne som matematik.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)