Mar 062016
 

Birka hus 2008aNu har jag startat en ny del till kursen Konstruktion på Wikiskola. Eftersom vi har en inriktning på teknikprogrammet mot arkitektur vill jag undervisa om husbyggnadsteknik.

Det är svårt eftersom jag inte har någon formell kompetens inom byggteknik. jag är utbildad teknisk fysiker och fick med ämnet konstruktion i min lärarlegitimation. Min praktiska erfarenhet består i bygget av två bodar och en halv veranda.

Jag har skaffat tre läroböcker inom området för egen del men försöker kopiera till eleverna inom ramarna skolavtalet. Jag bygger lektioner till varje del och adderar text och bild från Wikipedia, filmer från Youtube och en del länkar till sidor tillhörande branschorganisationer mm.

Här finns min sida om Husbyggnadsteknik. Du får gärna använda den om du vill och hemskt gärna hjälpa till att bygga vidare på den.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)