Jul 242013
 

Jag har upptäckt att Safari ”läcker” datamängd. med alla flikar uppe (cirka 30 st) används en liten del bandbredd även när datorn är i viloläge. Under en hundpromenad på 20 min skickades och hämtades cirka 3 MB. Det blir 15 MB i timmen och drygt 300 MB per dygn. Med mobilt bredband tar datamängden fort slut om man även använder datorn. Som det är nu får jag köpa till ett par GB då och då och det är otroligt frustrerande när datamängden tar slut och hastigheten sjunker till 0.1 MBps. Har nu installerat SurplusMeter samt ändrat rutiner. jag lämnar inte längre datorn igång med Safari på. Tack och lov finns Historik – Öppna alla fönster från senaste sessionen igen.

I långa loppet kan jag inte ha det så här och därför sitter jag nu och samlar ihop uppslagen på flikarna i blogginlägg för att de ska kunna tas om hand senare. Här kommer således några länkar med programmeringsinriktning.

Coola uppslag

Intressant för (undervisning av) noviser och yngre

 Posted by at 11:21 f m

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)