Feb 232015
 

Gettig started with Arduino.

Flera böcker om Arduino på Online video Lecture.

 Posted by at 7:05 e m
Feb 262014
 

Omvärldsbloggen skriver om makerkukturen som är precis det vi gör med Algodoo, WordPress, Arduino, Lego Mindstorms EV3, Javascript, SketchUp och andra teknikblock.

 Posted by at 10:16 e m
Dec 172013
 

Lego Mindstorms EV3 är inte bara för högstadiet.

 

 Posted by at 8:19 f m
Dec 122013
 

Jag funderar över hur jag ska göra en ny WordPress åt min frus uppdragsgivare:

  • https://fsdata.se/blogg/guide-till-en-blixtsnabb-wordpress-server/

Fyller på med info om hur det går efter hand.

 Posted by at 7:51 f m
Nov 282013
 

Uppdaterade till Mac OS 10.9 och Canon IR C5030 slutade fungera.

Canon support föreslår ny drivrutin som inte funkar:

UFRII_v10.2.0_Mac/UFRII_LT_LIPS_LX_Installer.pkg

och fanns på adressen:

http://www.usa.canon.com/cusa/support/office/color_imagerunner_advance/imagerunner_advance_c5030/imagerunner_advance_c5030#DriversAndSoftware

Ring igen: 08-7898700

 Posted by at 2:52 e m
Aug 242013
 

Jag använder det fria programmet GrandPerspective. Det ger fin överblick ö er vilka filer som tar upp mest plats.

har även testat Disk Invenory X

 Posted by at 7:20 f m
Aug 222013
 

Äntligen hittade jag programmet som låter mig slippa bildströmmar och sånt som jag inte alls fastnat för om jag ska uttrycka mig milt.

 

Programmet finns inbyggt i MacOS X och heter Bildinsamling (Image Capture). Funkar som en vanlig filhanterare.

Löste mitt problem att få loss en stor fil från iPad med fullt minne utan att använda DropBox där det hängde sig. Vi talar en time film (kan inte se hur stor den är iPad). Kunde inte ta in den på MacBook heller för SSD är full.

Notera att filstorlek och all EXIF-info anges för varje bild. Och tumnaglar. Min film var förresten 7.7 GB.

 Posted by at 9:16 e m
Jul 132013
 

Jag vill sätta upp en funktion i wordpress för att sälja foton. Dels för mina egna och min frus bilder men också för att kunna distribuera skolfoton på nätet. I det senare fallet är det viktigare att kunna styra vem som får tillgång till bilderna. kanske vill man att bara eleven själv kan ladda ner de högupplösta bilderna. För elevfotona är det kanske någon annan plugin som gör jobbet.

Enekl plugins som lovar göra hela jobbet

Pulse 2.0 rekommenderar ImageStore för att sälja foton. Här finns ImageStore. Just nu den väg jag tycker verkar smidigast. För elevfoton finns funktionen:

Secure Galleries: Secure clients photos so that only they can see them.

Testresultat: Dels får jag inte tumnaglarna att visas och dels är tillägget inriktat på att sälja foton i pappersformat (verkar det). jag tycker inte det verkar lösa mina behov av att kunderna ska kunna ladda ner bilden digitalt efter betalning.

Busenkel butik utan anpassning till att sälja foton

WP iSell Photo

Uppdatering: Den använder WP:s eget galleri och iSell Photo plugin, Du skapar en knapp under varje bild och sätter en prsparameter för bilderna vilket  innebär krånglig manuell hantering. Saknas möjlighet att sälja digitala bilder med automatik.

En allt för enkel lösning baserad på NextGen

NextGen Gallery får goda omdömen för att vara snygg och är grunden till många shoplösningar.

Kombinera galleriet med en betallösning exempelvis WordPress Simple PayPal Shopping Cart så kan man sälja foton i WP-sajten. Simple PayPal Shopping Cart är inte inriktad på försäljning av digitala bilder utan mer en ”säljknapp”.

Tre plugins gör jobbet

Ytterligare en beskrivning är WP eStore och WP paypal Shopping Cart i komination med nextGen. Den kan funka i princip. Den visat tumnaglar och länkar till större bilder med vattenstämpel och vid köp mejlas en krypterad länk till den stora bilden utan vattenstämpel. Men varje bild måste konfigureras för sig vilket blir tidsödande.

Mitt val till sist

Jag vill ju gärna ha en Open Source-lösning men får nog ge mig. Photo Shop Cart. Kostar $ 50 men verkar mycket bra. Man kan ladda ner deras Simple E-Commerce Shopping Cart Plugin gratis och testa

E-handelsteman

WP FREEMIUM berättar om en rad teman för e-handel men det är inte aktuellt här eftersom det är begränsande att hela sajten ska vara inriktad på shoppen. Jag vill välja tema utifrån andra kriterier och ha försäljningen som en del av sajten. Det kanske är naivt att tänka så men det borde ge bättre kontroll att separera design (tema) och funktion (plugin)

Allmännt om ehandel

No Lingo har egen praktisk erfarenhet av ehnadel och skriver insiktsfullt.

 Posted by at 6:06 e m