Dec 122013
 

Jag funderar över hur jag ska göra en ny WordPress åt min frus uppdragsgivare:

  • https://fsdata.se/blogg/guide-till-en-blixtsnabb-wordpress-server/

Fyller på med info om hur det går efter hand.

 Posted by at 7:51 f m
Jul 062013
 

Terminen tog slut och man tar paus. Vilar. Solar. Umgås. Reser.

Ibland loggar jag ut för hela sommaren. Det här är första sommaren med en MacBook Air, får se om det blir likadant. Den har SSD och är på hela tiden. Jag behöver liksom inte dra igång den som tidigare pc.

Mest googlar jag åt mina vetgiriga barn och så kollar jag efter mejlet med tjänstefördelningen som aldrig verkar dyka upp. Då ser jag alla flikar. Fyra Safarifönster med flikar på hela skärmens bredd.

Jag har ofta tackat teknikguden för att man kan starta om datorn och direkt komma tillbaks till alla flikarna från tidigare. Jag är nu sådan att jag startar en ny flik så fort jag följer ett uppslag av något slag, egna ideeer eller sådant man läser på olika ställen. Jag hinner inte läsa när jag jobbar. Ofta hinner jga läsa ikapp på kvällar och helger. Slutet av vårterminen är dock tuff och nu är det många flikar som jag inte hunnit ta tag i. Det är säkert 20 flikar som jag inte hunnit avveckla genom att läsa, lära, pröva och stänga. Bland det som finns kvar är halvfärdiga programinstallationer, program att pröva, undervisningsidéer, etc.

Det här behöver tas tag i. Helst bör jag också komma ihåg det i höst men nu i sommar vill jag kunna släppa det. Så jag tänker blogga till mig själv.

Det ska alltså dokumenteras på ett lösare sätt än i wikiskola.

 Posted by at 10:06 e m
Feb 262013
 

har lagt in lite olika script på exempelsidan och nyhetssidan för att se om de kolliderar med scriptet som ligger i högerspalten. Tyvärr är nätet så långsamt att jag inte vet säkert vad som händer/inte händer när sidan säger ”loading…”.

 Posted by at 7:54 e m
Feb 242013
 

Jag bloggade på http://grundskolan.blogspot.se för åtta år sedan. Det var när jag var pappaledig med Leo och Björklund drog igång. Det fanns mycket att skriva men vi skrev kort på den tiden. Nu för tiden har bloggarna inlägg på ett par tusen tecken minst. Så kommer det för det mesta inte att bli här. När jag tycker något ska jag försöka vara koncis. när jag beskriver undervisningsmetoder eller lärobjekt kommer jag att behöva mer utrymme men så fort det blir längre texter läger jag dem hellre på Wikiskola och länkar dit. De här bloggen kommer att handla mycket om Wikiskola. Så är det.

 Posted by at 9:05 e m